Ο Νικολάς Κουαλιάτα αγωνίστηκε για 82’ στη λευκή ισοπαλία της Μοντεβιδέο Γουόντερερς απέναντι στην Μπαρτσελόνα ΣΚ από το Εκουαδόρ για το Κόπα Σουνταμερικάνα.

Ο 23χρονος Ουρουγουανός, που έχει κλείσει στον ΠΑΟΚ και αναμένεται το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη ήταν σαφώς για άλλο ένα ματς, ο πιο απειλητικός μεσοεπιθετικός της ομάδας του.

Στον συγκεκριμένο αγώνα είχε 73 επαφές με την μπάλα, 84% στις μεταβιβάσεις του με 37/44 πάσες, δύο πάσες-κλειδιά, δέκα προσπάθειες για γυρίσματα στην περιοχή με τις τέσσερις να είναι ακριβείας, δύο τελικές αλλά και τρεις πετυχημένες ντρίμπλες.

Χαρακτηριστικό, ωστόσο του γεγονότος πως ο νεαρός άσος έχει το μυαλό του και στην Τούμπα είναι τα στατιστικά του στις μονομαχίες.

Οι μόλις έξι κερδισμένες σε σύνολο 16 στις οποίες ενεπλάκη σε έδαφος και αέρα δείχνουν από τη μία κάποια «αδυναμία» του στον συγκεκριμένο τομέα και από την άλλη πως ο Νικολάς Κουαλιάτα προσέχει για να έχει τις τελευταίες αυτές μέρες παρουσίας του στην ομάδα του Μοντεβιδέο.

Όπως προκύπτει από τον θερμικό χάρτη των κινήσεών του στο γήπεδο, ο Κουαλιάτα παρ’ ότι ξεκίνησε στη θέση «10», πάτησε πολλές φορές στα άκρα και κυρίως στα δεξιά, κάτι, που όπως φαίνεται είναι από τις αγαπημένες του συνήθειες στον αγωνιστικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα επιχείρησε δύο διεισδύσεις στην αντίπαλη περιοχή, μία στο πρώτο ημίχρονο και μία στο δεύτερο, δημιουργώντας, ουσιαστικά τις δύο από τις τρεις μεγαλύτερες ευκαιρίες της ομάδας του στην αναμέτρηση.

Maria Kaltsidi

View all posts

1 comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *