Ο ΠΑΟΚ νίκησε με εμφατικό τρόπο τον Ιωνικό και ο Στέφανος Τζίμας είναι αυτός που τραβάει τα βλέμματα πάνω του.

Το χρονόμετρο της Τούμπας… κυλούσε στο 71ο λεπτό και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ετοιμαζόταν να βάλει τον 17χρονο στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι κι έγινε, με την Τούμπα να σηκώνεται στο πόδι και να χειροκροτάει τον νεαρό που κατέγραφε μόλις την 1η του συμμετοχή εντός έδρας για το θεσμό του πρωταθλήματος.

Ο μικρός έτρεξε, αγωνίστηκε και δεν άργησε να βρει και δίχτυα, αφού με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες διαμόρφωσε το τελικό 6-0 και έγραψε ιστορία. Κι αυτό, αφού έσπασε ένα ρεκόρ 59 χρόνων το οποίο κρατούσε ο εμβληματικός Γιώργος Κούδας που δεν είναι άλλο από αυτό του νεαρότερου παίκτη που σκοράρει με τα «ασπρόμαυρα» σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στα μάτια του αποτυπώθηκαν τα όνειρα εκατοντάδων παιδιών και ο ίδιος έδειξε διψασμένος να δείξει πράγματα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έδειξε πως έχει αποβάλει το άγχος από πάνω του, έχοντας παράλληλα εξαιρετική νοοτροπία. Δεν προσπάθησε να βρει δίχτυα με κάθε τρόπο, αλλά αγωνίστηκε για το σύνολο, μοιράζοντας μπάλες, μαρκάροντας και κάνοντας αρκετά πράγματα που θα βοηθούσαν αρκετά και τους υπολοίπους.

Κι εκεί ακριβώς κολλάει ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο μικρός «μάγος» είχε ακριβώς την ίδια νοοτροπία από την πρώτη στιγμή που πήρε αγωνιστικά λεπτά, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει ολόκληρη την ομάδα και όχι να βελτιώσει απλά τα δικά του ατομικά νούμερα. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και οι έξι ασίστ που μετράει μέχρι τώρα.

Ο ΠΑΟΚ «θερίζει» ό,τι έσπειρε όλα αυτά τα χρόνια. Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Γιάννης Κωνσταντέλιας αποτελούν αναντικατάστατα μέλη της πρώτης ομάδας, ενώ στην εξίσωση μπαίνει πλέον και ο Στέφανος Τζίμας που έρχεται με φόρα.

Οι «ασπρόμαυροι» αποτελούν μία μηχανή παραγωγής ταλέντων. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει στα ταμεία τους κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ, με τις πωλήσεις Τζόλη, Γιαννούλη και πρόσφατα του Κούτσια. Και δείχνουν σε καθημερινή βάση πως αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού πλέον χτίζουν τις βάσεις ώστε να στηριχθούν στα δικά τους παιδιά τα επόμενα χρόνια.

Ο Δικέφαλος με τον τρόπο που έχει δουλέψει πάνω στο κεφάλαιο «ακαδημίες», δίνει το παράδειγμα σε ολόκληρη την Ελλάδα και δείχνει τον δρόμο πως το μέλλον του ποδοσφαίρου μας κρύβεται εντός των συνόρων και όχι μακριά από αυτά.

Το σίγουρα είναι πως το ζεστό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Στέφανου Τζίμα και η ιαχή που ακούστηκε, αλλά και η αποθέωση που βίωσε για άλλη μία φορά ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που μπορεί αυτή τη φορά να μη ξεχώρισε με την παρουσία του, δείχνει πως ο κόσμος «γουστάρει» τα δικά του παιδιά και αυτά με τη σειρά τους είναι έτοιμα να βγάλουν γούστα με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ: «Υποκλίνεται» όλη η Ευρώπη στον Κωνσταντέλια – Τα αποθεωτικά άρθρα και οι αναφορές σε ομάδες που τον «παρακολουθούν»

Μάριος Σταμπουλής

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *