Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τα playoffs της Super League μπαίνοντας για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού μείωσε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν και περίμεναν πως ο Δικέφαλος θα αφήσει βαθμούς στο «Κλ. Βικελίδης», όμως οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου τους διέψευσαν, δείχνοντας πως είναι ικανοί για τα πάντα, ακόμα και στην κακή τους μέρα, βρίσκοντας την νοοτροπία νικητή που δεν είχαν στο πρώτο ημίχρονο.

Αναμφίβολα, οι «ασπρόμαυροι» είχαν το πιο δύσκολο έργο σε σχέση με τους υπολοίπους, ξέροντας πως θα παίξουν με έναν αντίπαλο ψυχωμένο, του οποίου ο στόχος δεν έχει ακόμα κριθεί, αφού θέλει να κλειδώσει την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Αυτό ενδεχομένως θα γίνει στα αμέσως επόμενα ματς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για… χαλάρωμα.

Κι αφού δεν βγήκε εντός των τεσσάρων γραμμών, σειρά πήρε η ένταση και τη «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Αλήθεια, μπορεί να δικαιολογηθεί τόση ένταση για ένα πλάγιο άουτ, που εκ του αποτελέσματος δικαιώνει τον διαιτητή καθώς ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος;

Ή μήπως μπορεί να δικαιολογηθεί όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το πρώτο πλάνο όπου υπάρχει η αίσθηση πως ο Ράφα Σοάρες είναι εκτεθειμένος, όμως μόλις πέφτουν οι γραμμές αποδεικνύεται πως ξεκινάει από κανονική θέση;

Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να «κλείσουν τα αυτιά τους» σε όλη αυτή την ένταση που έχει δημιουργηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επηρεάσει το έργο τους και τον στόχο που έχουν θέσει. Διότι όλη αυτή η κατάσταση έχει ως μοναδικό στόχο αυτό ακριβώς το πράγμα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δουλεύει πάνω σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε, ο ίδιος βγαίνει συνεχώς μπροστά ώστε να «απορροφήσει» οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την ομάδα και να τη βγάλει από το δρόμο της.

Το σίγουρο είναι πως πλέον αρχίζουν και υπολογίζουν τον ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Κι ακόμα είναι μόνο η αρχή.

Μάριος Σταμπουλής

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *