Τελικός κυπέλλου. ΟΑΚΑ. Pre Game. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Ένα τρόπαιο, δυο ομάδες με διαφορετική διαδρομή και όσον αφορά το θεσμό αλλά και συνολικά την πορεία τους μέσα στη σεζόν. Η συζήτηση για τα εισιτήρια του τελικού, για την πιθανή 11άδα του ΠΑΟΚ και τον τρόπαιο.

ΝΑΜΑΣΤΕ! Νίκος Τοσκίτσης και Αντώνης Τσακαλέας καταπιάνονται με την επικαιρότητα του Π.Α.Ο.Κ. Ρεπορτάζ, ανάλυση, σχόλιο και άποψη με στυλ… άκρως λογικό κι’ ασπρόμαυρο, σε συζητήσεις που αφορούν όλα όσα συμβαίνουν στον Δικέφαλο του βορρά, που δεν είναι δυο ώρες, μια Κυριακή, αλλά έχει επίπτωση σε όλη μας τη ζωή…

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στον τελικό μια από τις ομάδες που αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Το λέμε αυτό διότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ξεκίνησε και θα ολοκληρώσει τη σεζόν με τον ίδιο προπονητή αλλά παραμονές του τελικού ανανέωσε τη συνεργασία μαζί του. Οι «πράσινοι» επένδυσαν στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθώς έδωσαν το μεγαλύτερο συμβόλαιο των τελευταίων σε προπονητή (και τιμ) και δικαιώθηκαν καθώς αρχικά κατάφεραν να κλείσουν θέση για τα πλέι οφ και σε αυτά μπήκαν στην τετράδα, εξασφαλίζοντας Ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτο φορά μετά από πέντε χρόνια. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήταν οι δυο πρώτες ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στο τομέα του κρατήματος της μπάλας. Στην καταμέτρηση των φορών που σε ένα 90λεπτο μια ομάδα μετράει πάνω από δέκα διαδοχικές πάσες, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην πρώτη θέση με 13.4 και ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη με 12.9. Από τις επιθέσεις που έγιναν μετά από περισσότερες από δέκα διαδοχικές πάσες, οι 2.8 ανά αγώνα για τον Παναθηναϊκό και οι 2.1 ανά αγώνα για τον ΠΑΟΚ ήταν ατές που ξεκίνησαν με χτίσιμο από την άμυνα. Οι δυο τους είναι πρώτοι και σε αυτό τον τομέα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που ο ΠΑΟΚ το είχε και πέρυσι, ενώ ο Παναθηναϊκός το απέκτησε καθώς τα αντίστοιχα νούμερα των πράσινων στις δυο κατηγορίες, στην εποχή Μπόλονι, ήταν 5.1 και 0.8. Η αναφορά στην κανονική διάρκεια έχει να κάνει με το γεγονός πως το δείγμα αφορά τη σύγκριση με όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος αλλά και με τις αλλαγές που είχε ο ΠΑΟΚ στα περισσότερα παιχνίδια των πλέι οφ.

 

Antonis Tsakaleas

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *