Η εθνική νέων έχει ως βάση την Κ19 του ΠΑΟΚ, γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Στην πρώτη αναμέτρηση για την προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στην οποία η εθνική επικράτησε της Ελβετίας με 2-0, ο Τάσος Θέος χρησιμοποίησε δέκα (!) ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση, με τους οκτώ να είναι βασικοί και τους δυο να αγωνίζονται ως αλλαγή.

Αν ρωτήσεις τους ανθρώπους των ακαδημιών του ΠΑΟΚ η απάντησή τους είναι απλή. «Δεν έτυχε, πέτυχε». Και τι εννοούν όταν λένε πέτυχε. Από τα δέκα παιδιά που αγωνίστηκαν στην εθνική νέων απέναντι στην Ελβετία, τα έξι βρίσκονται στις ακαδημίες του «Δικεφάλου του Βορρά» εδώ και μίνιμουμ εννιά χρόνια!

Αυτοί είναι οι 10 του ΠΑΟΚ στην εθνική νέων

Στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ελβετία, αγωνίστηκαν οι: Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Κεραμίτσης (64′ Νικολάου), Αλεξίου, Φίλων, Τσίκος (75′ Γκούμας), Κώττας, Χρήστου, Σπυράκος (87′ Τασιούρας), Σμυρλής (75′ Γκολφίνος), Κούτσιας (87′ Κυριόπουλος). Ας δούμε τους παίκτες της ακαδημίας του ΠΑΟΚ.

Ο Δημήτρης Μοναστηρλής έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στην ακαδημία του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2013. Ο Χαράλαμπος Γεωργιάδης, γιος του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Γιώργου Γεωργιάδη, βρίσκεται στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες από το 2010. Ο Ταξιάρχης Φίλων, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά, και το 2019 βρέθηκε στον ΠΑΟΚ από την ακαδημία «Αθλητική Πολιτεία».

Ο Ζήσης Τσίκος γεννήθηκε στην Καστορία με τον ΠΑΟΚ να τον αποκτά το 2013 από την ακαδημία «Κρόνος». Ο Κώστας Γκούμας γεννήθηκε στην Κατερίνη και αποτελεί ένα ακόμα παιδί που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2013. Ο Δημήτρης Κωττάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ να τον προσθέτει στα «σπλάχνα» του το 2015 από τον Παύλο Μελά. Ο Νίκος Σπυράκος γεννήθηκε στην Πρέβεζα και αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το 2019. Ο Λάμπρος Σμυρλής γεννήθηκε στην Χαλκιδική και το 2015 αποκτήθηκε από τον Κόσμο Μουδανιών. Ο Λευτέρης Τασιούρας αποκτήθηκε από τον Άρη το 2013. Τέλος, ο Γιώργος Κούτσιας αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ Κουλούρας το καλοκαίρι του 2012.

 

Antonis Tsakaleas

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *